Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Doğal Taş Kolye Ucu
Doğal Taş Kolye Ucu
Doğal Taş Kolye Ucu
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Doğal Taş Kolye Ucu
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Doğal Taş Kolye Ucu
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Doğal Taş Kolye Ucu
Doğal Taş Kolye Ucu
Doğal Taş Kolye Ucu
Doğal Taş Kolye Ucu
Doğal Taş Kolye Ucu
Doğal Taş Kolye Ucu
Kırık Doğal Taş
Kırık Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş
Obsidyen Doğal Taş Çeşitleri ve Özellikleri
Obsidyen doğal taş kendine has görünümü ve özellikleriyle doğal taşlar arasında her zaman ön planda yer almayı başarmıştır. Ekstrüzif bir magmatik kaya olarak ortaya çıkan doğal taş volkanik bir cam formudur. Doğal taşların birçoğunda olduğu gibi insan sağlığına da faydaları olduğu düşünülmektedir. Erimiş lavın çabuk bir soğuması ile meydana gelmektedir. Obsidyen veya diğer adıyla obsidiyen ya da volkan camı, volkanik alanlarda oluşmasına da bağlı olarak içeriğinde yer alan elementler ile dikkat çekici bir şifalı taştır. Lavın hızlı bir şekilde soğuması ve kristalleşmeye yetecek kadar vakit bulamamasına bağlı olarak oluşmaktadır. Kristal yapıda olmaması nedeniyle kenar bölgelerinin ince ve oldukça keskin olması mümkündür. Bu nedenle eski zamanlarda ok ve mızrak ucu olarak kullanımına da rastlanmaktadır.Obsidyen Doğal Taş Çeşitleri Nelerdir?
Obsidyen, doğal taşlar arasında kendi içinde farklı renklere göre çeşitlenmektedir. Siyah, kahverengi ve kar tanesi obsidyen çeşitleri bulunmaktadır. Günümüzde kolye, bileklik gibi takılar ile teşbih ve çeşitli diğer süs eşyalarında obsidyen çeşitlerinin kullanımına rastlamaktadır. Obsidyen genel hatlarıyla sert, kırılgan ve şekilsizdir. Bu nedenle keskin kenarlarla kırılmaktadır. Kesici ve delici alet yapımında antik çağlarda obsidyen çeşitlerinin yaygın olarak kullanıldığı görülmektedir. İşlevsel özellikleri sayesinde tarih boyunca kullanımı yaygın bir doğal taş olan obsidyen, günümüzde daha çok aksesuar ve dekorasyon ürünlerinde tercih edilmektedir. Çok renkli oluşuyla farklı obsidyen çeşitlerine rastlanmaktadır. Obsidyen doğal taş çeşitleri hem estetik görünümü hem de şifalı etkileriyle günümüzde de yaygın olarak tercih edilen bir doğal taş çeşidi olarak değerlendirilir.Orijinal Obsidyen Doğal Taşı Nasıl Bulunur?
Obsidyen, yanardağdan ekstrüde edilen felsik lavın, minimum düzeyde kristal büyümesi ile hızlı şekilde soğuduğunda oluşmaktadır. Genelde obsidyen akınlarının kenarında bulunmaktadır. Söz konusu akışlar obsidyen taşına viskozite sağlayan yüksek silika içeriğine sahiptir. Hızlı soğumaya bağlı olarak bu lavdan doğal bir camın oluşmasını sağlamaktadır. Farklı tür cam formları arasında Etiyopya’da Obsidius tarafından bulunan, taşa oldukça benzeyen bir madde olan obsidyen camı olarak ortaya çıkmıştır. Eriyen lavın çabuk bir şekilde soğuması ile oluşan obsidyen, faydalarıyla da öne çıkmaktadır. Orijinal obsidyen doğal taşı hem şık görünümü hem de faydalarıyla dikkat çekmektedir. Erimiş ve hızlı soğuyan lavdan oluşan bu taş dünyanın farklı bölgelerinde yanar dağ alanlarında bulunmaktadır.Obsidyen Taşının Faydaları Nelerdir?
Obsidyen taşı sadece işlevsel özellikleri veya estetik görünümü nedeniyle kullanılmamaktadır. Aynı zamanda şifalı olduğuna inanılan etkileriyle de tarih boyunca çok sık tercih edilmiştir. Doğal taşların büyük bölümü her zaman faydalarıyla değerlendirilmektedir. Gündelik hayatında obsidyen taşının faydalarından yararlanmak isteyenlerin farklı aksesuarlarda kullanımı ile bu taşı üzerlerinde taşımları mümkündür. Obsidyen taşının faydalarından bazıları ise şöyledir:- Aurayı temizleyerek kapanan çakraların açılmasını destekler.
- Negatif enerjinin atılmasını ve kötü durumlara kolay adapte olunmasını sağlar.
- Nazar ve kötü ruhlara karşı koruyucu olduğuna inanılır.
- Öfke duygusunun yatıştırılmasını sağlar.
- Spa ve masaj taşı olarak da tercih edilmektedir.
- Karaciğerin temizlenmesine yardımcıdır.
Obsidyen Taşı Boncuk Satın Al
Obsidyen taşının farklı şekillerde işlenerek kullanım alanları oldukça genişlemiştir. Geçmişte daha çok kesici ve delici aletlerde kullanılan obsidyen, günümüzde takılarda, süs eşyalarında ve dekorasyon ürünlerinde yaygın olarak tercih edilmektedir. Hoş görüntüsü ve faydaları bu kullanım alanlarının genişlemesini sağlamıştır. Obsidyen taşı boncuk ve diğer aksesuarların tercih edilerek taşın doğal faydalarından gün boyunca yararlanmanız mümkündür. Son derece keskin bıçaklar üretmek için de kullanılan bir taş olan obsidyen, bazı cerrahlar tarafından neşter bıçakları olarak da kullanılmaktadır. Süs amaçlı ve değeri taş olarak kullanımı da bir hayli yaygındır. Gerçek obsidyen taşı farklı birçok formda kullanıma uygun oluşuyla günümüzde de tercih edilen özel bir doğal taş olarak karşımıza çıkmaktadır.Obsidyen Taşının Anlamı Nedir?
Obsidyen taşı çoğu zaman koruyucu taş olarak anılmaktadır. Kişilerin negatif enerjiden korunarak daha rahat ve güvende hissetmelerini sağladığına inanılmaktadır. Doğal taşların birçoğuna özellikle antik dönemlerde birçok kutsal atıfta bulunulmuştur. Bu taşlar arasında önemli bir yere sahip olan obsidyen, sahip olduğu derin anlamla da özel bir yere sahiptir. İnsan sağlığına birçok faydasının olduğu ve koruyucu olduğuna inanılan obsidyen taşının anlamı zaman içinde değişmiştir. Bulunduğu coğrafyaya ve kültürlere göre bu anlamlar farklılık göstermektedir.Obsidyen Taşı Hangi Burçlarla Uyumludur?
Burçlarla etkileşimine bakıldığında obsidyen doğal taşının özellikle akrep burcuyla olan uyumu dikkat çekmektedir. Kişideki olumsuz düşüncelerin ve duyguların arındırılmasında etkili olan bir taş olmasıyla akrep burcuna sahip kişilerde etkili özelikler göstermesi beklenmektedir. Doğal taşların her biri farklı burç ve burç grupları ile ilişkilendirilmiş olsa da tüm burçlarla benzer etkileşim ve uyumlara sahiptir. Burcunuza göre en uyumlu taşı seçmeden önce taşın genel özelliklerine ve faydalarına bakarak bu taşların tercih edilmesi gerekecektir. Obsidyen taşının zodyakın diğer burçlarıyla da uyumunun yüksek olduğu görülmektedir. Şifalı olduğuna inanılan obsidyen taşının burçlar ile bu tür güçlü uyumlar göstermesi özellikle kötü enerjiden arındırma özelliği ile dikkat çekmektedir. Obsidyen taşı burç uyumu sayesinde doğal taşlara ve burçlara ilgi duyanların da dikkatini çekmektedir.Obsidyen Taşı Sipariş
Gündelik hayatta obsidyen taşının faydalarından yararlanmak için gerçek obsidyen kullanılarak tasarlanan ürünlerin tercih edilmesi gerekecektir. Görünümü ve faydaları sayesinde diğer doğal taşlar arasından kolayca ayırt edilebilen obsidyen, fiyat seçenekleriyle de iyi bir alternatif oluşturmaktadır. Obsidyen taşı fiyat avantalarını tercih ederek güvenle bu şifalı taşın etkilerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz. Doğal taş çeşitleri arasında her zaman obsidyen taşı en uygun fiyat seçenekleriyle sizlere sunulur. Doğal taşların gücünden yararlanmak ve estetik tasarıma sahip doğal taş ürünlerini kullanmak isteyenler için en iyi alternatif seçenekleri sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz.Obsidyen Taşının Özellikleri Nelerdir?
Ana malzeme olarak obsidyen çabuk soğumuş lavdan oluşmaktadır. Felsik lav, bir setin kenarları boyunca soğuduğunda sokulum obsidyen oluşumu da meydana gelebilir. Genel itibariyle obsidyen mineral gibidir ancak gerçek bir mineral değildir. Cam olarak krisitalli değildir ve mineral olarak sınıflandırılamayacak kadar değişken yapıdadır. Bazalt gibi mafik kayaçlara benzer şekilde genelde koyu renkli bulunsa da bileşimi son derece felsiktir. Esas olarak SİO2 (silikon dioksit) ile oluşmaktadır. Saf obsidyen görünüşte koyu renk özellikleriyle dikkat çekmektedir. Yaygın olarak obsidyen bir demir oksit olan mayetitin nanoinklüzyonlarını içermektedir. Obsidyen taşının özellikleri kısaca şu şekilde özetlenebilir:- Soğuyan lavlardan meydana gelmektedir.
- Yüzeyi sert ve kenarları keskindir.
- Parlak bir dış görünüme sahiptir.
- 0 – 5.5 arasında değişen sertlik derecesine sahiptir.
- 6 özgül ağırlığa sahiptir.
- Siyah camsı, yarı saydam ve saydam formda bulunabilir.
- Meksika, İskoçya, ABD, İtalya, Türkiye, Ermenistan ve Yunanistan gibi ülkelerde çıkarılabilir.